Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Tι θα γίνει αν πυροβολήσεις στο διάστημα;

Γίνεται να πυροβολήσεις στο διάστημα;
Αν ναι, τι θα γίνει; 
Γίνεται να πυροβολήσεις και η σφαίρα να έρθει στο πίσω μέρος του κεφαλιού σου;





Στο διάστημα η φωτιά δεν μπορεί να υπάρξει λόγο έλλειψης οξυγόνου, αλλά τα όπλα μπορούν να πυροβολήσουν. Τα σύγχρονα πυρομαχικά έχουν το δικό τους οξειδωτικό, μια ουσία η οποία θα προκαλέσει την έκρηξη της πυρίτιδας, με αποτέλεσμα η σφαίρα να πυροδοτείται και στο κενό. Οπότε δεν χρειάζεται οξυγόνο για να πυροδοτηθεί μια σφαίρα.

Οι mythbusters είχα κάνει ένα πείραμα και απέδειξαν οτι το όπλο μπορεί να πυροδοτηθεί στο κενό.


Αν βρίσκεστε στο κενό μεταξύ των γαλαξιών και πυροβολήσετε γνωρίζεται τι θα συμβεί;

Σύμφωνα με τον τρίτο νόμο του Newton (δράση-αντίδραση), η δύναμη που θα ασκηθεί στην σφαίρα, θα ασκηθεί και στο όπλο μια ίση δύναμη αλλά αντίθετης φοράς στο όπλο και επειδή κρατάτε εσείς το όπλο θα ασκηθεί και σε εσάς. Έτσι θα αρχίσετε να κινείστε προς τα πίσω. Αν η σφαίρα έχει ταχύτητα 1000m/s, εσείς θα μετακινήστε μερικά εκατοστά ανά δευτερόλεπτο επειδή η μάζα σας είναι πιο μεγάλη.
Αφού πυροβολήσετε η σφαίρα θα συνεχίσει να κινείται για πάντα επειδή το σύμπαν διαστέλλεται πολύ πιο γρήγορα απο την σφαίρα δήλωσε ο Matija Cuk, ένας αστρονόμος.


Γίνεται να πυροβολήσεις και η σφαίρα να έρθει στο πίσω μέρος του κεφαλιού σου;

Αν βρίσκεσαι σε ένα πλανήτη θεωρητικά γίνεται επειδή τα αντικείμενα σε τροχιά γύρω απο τους πλανήτες είναι σε μια διαρκή κατάσταση ελεύθερης πτώσης. Θα πρέπει λοιπόν να πυροβολήσετε οριζόντια μετά απο λίγο η σφαίρα θα βρίσκετε στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας.

Ο στόχος θα πρέπει να είναι τέλειος είπε ο Schultz.

Το πιο εύκολο για να αυτοκτονήσεις θα ήταν αν βρισκόσουν σε ένα βουνό στο φεγγάρι, και πυροβολούσες οριζόντια και η ταχύτητα του βλήματος να είναι παραπάνω απο 1600m/s.







Πηγές:
http://www.livescience.com/18588-shoot-gun-space.html
http://www.youtube.com/watch?v=hUdkIn7C9fA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου